Optimale productcodering met coderingssystemen van Koenig & Bauer

In de tegenwoordige tijd kan je als producent van consumentenproducten niet meer zonder een goed systeem voor productcodering.  Daarmee leg je de basis voor de correcte registratie van alle productinformatie, zowel voor de consument als voor de overheid – zowel in Nederland, als internationaal, wanneer je je producten in meerdere landen verkoopt. Daarnaast is de codering onmisbaar bij het up-to-date houden van de (interne) voorraadadministratie. Nee moeten verkopen aan de klant behoort dan bijna volledig tot het verleden.

De basis van dit ingenieuze systeem is de barcode, Voor de klant ogenschijnlijk niet meer dan een aantal streepjes in een bepaalde volgorde. Daarmee worden tal van productspecifieke informaties inzichtelijk gemaakt. Deze informatie kan zowel intern (voor de producent) als extern (voor de afnemer) van belang zijn. Ook kan het om informatie gaan die door nationale of internationale regelgeving verplicht op ieder product moet worden opgenomen.

Zoek je naar een systeem waarbij niet alleen sprake is van permanente beschikbaarheid, maar er daarnaast ook permanent topkwaliteit wordt geleverd, kies dan voor barcodemaker uit de serie laserSystem-lasercoderingssystemen van Koenig & Bauer. Absolute veeg- en krasvaste codering die al in het productieproces kan worden aangebracht. Deze systemen zorgen niet alleen voor exacte markeringen voor identificatie en productie van producten. Je bereikt met het gebruik van deze werkmethode ook een aanzienlijke kostenbesparing in je primaire proces.

Er is een breed scala aan coderingssystemen beschikbaar, zodat er werkelijk voor iedere productielijn een optimale oplossing kan worden geboden.

Geen laser, maar gewoon printen?

Kies je voor een printoplossing bij het coderen van je producten? Ook dan zijn we je natuurlijk graag van dienst.

Er zijn diverse printopties beschikbaar die kunnen worden ingezet. Voor het aanbrengen van productcoderingen zijn zowel thermal transfer printers als speciale etiketteermachines beschikbaar. De thermal transfer techniek wordt voornamelijk ingezet als er rechtstreeks op karton moet worden geprint of als er afbeeldingen in de print moeten worden meegenomen.

Het coderen op een gewoon etiket is in feite te vergelijken met gewoon printen met een inkjetprinter. Het enige verschil dat zich hier voordoet, is dat er een barcode generator in de printer moet zijn opgenomen.

Als je keuze moet maken voor de te kiezen printertechniek, dan is het in feite een keuze uit twee technieken: high resolution of continuous inkjet printing. Continuous inkjetprinters zijn sneller en zijn ook vaker binnen reguliere woon- of kantooromgevingen beschikbaar. Gaat het specifiek printen van barcodes of het bedrukken van een label, ga dan voor thermal transfer. 

Plaats een reactie